un bloc de micro-relats

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Com sempre?

Va obrir la porta del despatx, com sempre. Va engegar l'ordinador, també com sempre. I va obrir el seu compte de correu de la feina, com sempre.
Novament, aquella suor. Ocupació de bústia noranta per cent.  Desenes de missatges sense obrir. Va repassar els remitents. Suor, ara freda. Cada un d'aquells missatges contenia, segurament, nous encàrrecs, noves indicacions, noves càrregues de feina. Però no era capaç de decidir quin era el primer que havia d'obrir. Mentre repassava de dalt a baix la bústia els seus ulls van caure en un remitent que no havia vist dies enrere. Era una adreça desconeguda, amb un nom que sonava eslau i l'extensió .ru, que suggerien que procedia de Rússia. Mai no havia rebut un correu de Rússia. El va obrir. En un anglès gairebé inintel·ligible algú li proposava conèixer-lo i s'oferia a visitar-lo allà on ell digués.
Quan va obrir l'arxiu adjunt va veure que hi havia una fotografia d'ell mateix. Lluny de sorprendre's, va pensar que es tractava d'un senyal. Va marcar tots els correus de la bústia i els va enviar a la paperera. Després va procedir a buidar-la. Va tancar l'ordinador, es va aixecar i va sortir del despatx, deixant-ne el llum i la porta oberts.
A fora, un taxi que no havia demanat l'esperava.

3 comentaris:

  1. ai quina temptació! vaig a mirar a la porta, això si, primer comprovo que hi hagi el taxi i després llenço els correus :)

    ResponElimina
  2. i si l'ordre dels factors altera el producte, Clídice?

    ResponElimina
  3. tard! ja els he llegit i he augmentat les cadenes :(

    ResponElimina